saunakachels-saunastenen

Sauna-kachels-stenen

Een perfecte saunakachel

Bij de saunakachels van Saunaspul.nl is het belangrijk dat de saunastenen die op de saunakachel liggen direct worden verhit. Dit is heel belangrijk want de verhitte saunastenen houden de warmte vast en verwarmen zo indirect de saunacabine. Saunaspul.nl levert uitsluitend uitstekende kwaliteit saunakachels met een keurmerk voor uw veiligheid.

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Sauna oven stenen graniet exclusief klein
  Sauna oven stenen graniet exclusief klein
  € 134,50
 2. Sauna oven stenen graniet rond
  Sauna oven stenen graniet rond
  € 79,00
 3. Saunakachel stenen graniet groot
  Saunakachel stenen graniet groot
  € 59,00
 4. Saunakachel stenen graniet klein
  Saunakachel stenen graniet klein
  € 59,00
 5. Saunakachel elektrisch Irmina RVS
  Saunakachel elektrisch Irmina RVS
  € 482,90
 6. Saunakachel Elektrisch Bjorn
  Saunakachel Elektrisch Bjorn
  € 1.945,90
 7. sauna oven stenen
  Sauna oven stenen graniet exclusief groot
  € 134,50

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wij leveren saunakachels voor elk type sauna

Het belangrijkste element in een sauna is de Saunakachel. Immers een sauna zonder goede en voldoende verwarming geeft niet het gewenste sauna effect.

Het vermogen van de saunakachel is het uitgangspunt om voor uw saunaruimte de juiste kachel te kunnen kiezen. Als stelregel kun je ongeveer aanhouden dat 1 KW kachelvermogen geschikt is om 1M3 saunaruimte te verwarmen om een milde aangename warmte en ontspannende temperatuur te krijgen. Daarbij is iets overcapaciteit van de kachel wenselijk. Dus voor een sauna van 15m3 heb je minimaal een saunakachel nodig van 15KW.

Om de luchtvochtigheid te verhogen in de saunacabine wordt er water met eventueel een geurstof op de hete saunastenen gegorten voor verdamping. Moderne sauna kacheltechniek met een modern design maar wel ouderwets lekker zoals de sauna bedoelt is.

De hoeveelheid saunastenen rondom het electrisch verwarmingselement nemen de warmte op om die vervolgens als stralingswarmte weer af te geven aan de saunaruimte. Hoe meer saunastenen er geplaatst zijn hoe groter het warmte volume dat afgegeven kan worden aan de sauna.

Zo wordt de warmte van de saunastenen en de saunakachel bijna lineair afgevoerd en merk je bijna niet of de saunakachel aan het opwarmen is. Een ruimte temperatuur van ca 65 ° C is ideaal voor een saunaklimaat om lekker te kunen ontspannen en genieten van de warmte in de sauna.

Op de saunakachel zit een regelthermostaat waarmee je de temperatuur in de sauna goed kunt instellen. Indien het sauna klimaat wat droog en warm is kun je water opgieten eventueel met een geuraroma om het saunaklimaat wat milder en vochtiger te krijgen. Een hygrometer voor in de sauna is een geschikt meetinstrument om de luchtvochtigheid in de saunaruimte te kunnen meten.


bruine banner

© 2020 Saunaspul.nl