Stoombad milk

Stoombad milk

Het stoombad behoort tot een eeuwenoude traditie van heerlijk stomen in een stoomcabine. De hete warme vochtige lucht tijdens een stoombad in de stoomcabine zorgt er voor dat de poriën van de huid op uw lichaam open gaan staan en daardoor wordt uw huid diep gereinigend. Stoombad geuren zorgen niet alleen voor ontstpanning in de stoomcabine, de luchtwegen worden door met name de eucamint geur weer compleet geopend en er ontstaat een rijk tintelend gevoel op de huid.

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Stoombad Milk Eucalyptus Careline 5 liter
  Stoombad Milk Eucalyptus Careline 5 liter
  € 81,95
 2. Stoombad Milk Eucalyptus SPC 5 liter
  Stoombad Milk Eucalyptus SPC 5 liter
  € 64,90
 3. Stoombad Milk Eucamint Careline 5 liter
  Stoombad Milk Eucamint Careline 5 liter
  € 81,95

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Stoombadmilk wordt ook wel stoombadmelk genoemd

De namen stoombadmilk of stoombadmelk worden vaak door elkaar gebruikt. Het is echter hetzelfde product. Stoombadmilk wordt gebruikt om een heerlijke geur te verkrijgen in het stoombad of de stoomcabine. De geuren Eucalyptus en Eucamint worden verreweg het meeste verkocht. Eucalyptus is net wat frisser en milder dan Eucamint.

Gebruik van stoombadmilk

Stoombadmilk is alleen te gebruiken in de stoomcabine. Er zijn twee methodes om de geurstof van de stoombadmilk te laten verdampen. • Automatisch:
De stoombadmilk wordt door middel van een geurstofpomp in de stoomleiding aan de hete stoom toegevoegd en verdampt direct in de cabine.
• Handmatig:
Door bijvoorbeeld een schoteltje met geurstof voor de stoominlaat van de cabine te plaatsen zodat de stoombadmilk verdampt.

Stoombadmilk is niet geschikt om in een sauna te gebruiken. In de stoombadmilk zit een emulgator die verbrand als je het op de hete stenen van de sauna kachel
zou gieten.

Dosering stoombadmilk

Stoombadmilk kun je in principe met water verdunnen. Dit is echter niet aan te bevelen. Het is beter de dosering aan de stoomcabine zelf over te laten. Bij de meeste stoomcabines kun je de hoeveelheid stoombadmilk via de automatische dosering aan passen. Om de verhouding en concentratie etherische olie in de stoombadmilk hetzelfde te houden, is het nodig om af en toe de jerrycan te schudden, zodat de vloeistoffen zich weer goed met elkaar mengen.

Werking en effect van een stoombad

Een stoombad nemen wordt al eeuwen gedaan. Het is in vele landen een eeuwenoude traditie om op een natuurlijke manier te baden. Het principe is vrij simpel. Je gaat in een verwarmde ruimte zitten met hete droge lucht (sauna) of in een ruimte met hete vochtige lucht (stoomcabine)

Door de hitte van de lucht gaan de huidporien open en gaat je lichaam heftig transpireren. Veel afvalstoffen in je lichaam worden via de huid door midde van zweten uit je lichaam afgevoerd. Het effect op je lichaam na een stoombad is dat je , je erg schoon en fris voelt.

Stoombadmilk vermengt zich met de hete stoom en brengt een vol aromatische geur in de cabine. De stoombad geuren zijn gemaakt op basis van 100% natuurlijke oliën. Er zijn geen parfums aan toegevoegt.


bruine banner

© 2020 Saunaspul.nl