sauna-voetenbak-voetbak

voetenbak

Wat is de functie van een voetbad

Ga je een sauna nemen dan is de voorbereiding hiervoor erg belangrijk. Een sauna bad begint met de juiste opwarming van je lichaam. Hiervoor kun je een warm voetbad nemen. Op deze manier wordt het lichaam via de voeten als het ware een beetje voorverwarmd. De bloedvaten gaan verwijden, je hart gaat sneller kloppen en je lichaamstemperatuur stijgt. Door te het nemen van een warm voetbad zal je lichaam goed kunnen transpireren in de sauna.

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Voetenbak Kambala hoog model
  Voetenbak Kambala hoog model
  € 273,90
 2. Voetenbak Kambala-Sauna Emmer
  Voetenbak Kambala-Sauna Emmer
  € 148,50
 3. Voetenbak Larikshout-Sauna Emmer
  Voetenbak Larikshout-Sauna Emmer
  € 126,50

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Sauna voetbad

Na elk saunagang moet het lichaam weer afkoelen, eerst een koud dompelbad of stortdouche en daarna langzaam afkoelen met een warm voetbad. Dit is belangrijk om de bloedvaten te weer te laten verwijden en een optimale afvoer van lichaamswarmte kan plaatsvinden. Je kan aan het warme water in het voetbad ook een geurtje toevoegen voor extra frisheid.

Belangrijk bij houten voetenbaden is dat de binnenzijde geen vocht, zeepresten en vuil kan opnemen. Bij de houten voetenbaden is daarom zowel aan binnenzijde als buitenzijde een hygiënische laklaag aangebracht. Er hoeft dan ook geen water in het voetbad te blijven staan om te voorkomen dat deze gaat lekken door uitdroging van het hout, dit in tegenstelling tot de ongelakte voetbaden. Deze worden meestal gebruikt in combinatie met een binnenemmer. Een voetbad is daarom ook gemakkelijk schoon te houden en een blijvend mooi product in uw badkamer of saunaruimte.bruine banner

© 2020 Saunaspul.nl