stortemmer-sauna

Buiten-stortemmers

Afkoelen met een buitenstort emmer na een saunagang

Koel af op jouw manier
Na de heerlijke warmte en weldadige hitte van een saunagang is het heerlijk om daarna je lichaam af te koelen. Even bijkomen van de impact van de sauna op je lichaam. Een goeie manier om je lichaam af te koelen is met een buiten stortemmer. Deze buiten-stortemmers monteer je aan de muur en laat je vullen met koud water. Trek aan de hendel en je wordt ondergedompelt met koud water. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Sauna Stortemmer 10L Larikshout
  Sauna Stortemmer 10L Larikshout
  € 495,00
 2. Sauna Stortemmer 10L RVS
  Sauna Stortemmer 10L RVS
  € 614,90
 3. Sauna Stortemmer Kambala Binnenuitvoering
  Sauna Stortemmer Kambala Binnenuitvoering 29L
  € 471,90
 4. Sauna Stortemmer Kambala buitenuitvoering
  Sauna Stortemmer Kambala buitenuitvoering 29L
  € 548,90

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Waarom afkoelen na sauna onder een stortemmer?

Na een hete sauna is afkoelen puur genieten. Maar het is ook noodzakelijk. Als je, je lichaam bloot stelt aan hoge temperaturen hoort daar een goede lichaamsafkoeling bij. Als je de sauna hebt verlaten kun je eerst een wandeling door de buitenlucht maken. Je lichaam went dan alvast aan wat afkoeling. Daarna hun je onder een stortemmer gaan staan en je lichaam in één keer goed afkoelen. Het effect bij afkoeling onder een stortemmer is fantastisch. De poriën in je lichaam gaan dicht en het bloed gaat sneller stromen omdat het lichaam weer opgewarmd moet worden. Dit geeft en heel verkwikkend gevoel.

Hoe je ook afkoelt, het is een weldaad voor je lichaam. Waar de warmte van de sauna er voor zorgt dat de huidporiën open gaan staan. Zo zorgt het koude water ervoor dat deze zich weer sluiten. Dit is erg belangrijk na een saunagang onder meer om hoofdpijn te voorkomen. De wisselwerking tussen warmte en kou stimuleert de bloedcirculatie en geeft je een verkwikkend en heerlijk fris gevoel.

Welke cool-off mogelijkheden zijn er?

Afkoelen na een saunagang is erg belangrijk. Kies zelf op welke manier je afkoelt. Je kan jezelf in een dompelbad van 5°C laten zakken of afkoelen met een stortemmer. Weersta de kou van een buiten stortdouche of de houten stortemmer.


bruine banner

© 2020 Saunaspul.nl