hamam-doeken

Hamam-doeken

Wat is een Hamamdoek

Een hamamdoek wordt ook wel pestemal of fouta genoemd. Van oorsprong werd de hamamdoek met name in de badhuizen (de hamams) of sauna’s in Turkije gebruikt. Tegenwoordig worden de hamamdoeken veel gebruikt als omslagdoek en/of droogdoek in de sauna. Op zoek naar een hamamdoek van 100% katoen? Onze prachtige hamamdoeken zijn een echte musthave voor een bezoek aan de sauna, het strand, zwembad of gewoon als trendy omslagdoek.


4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Hamam Doek Klassiek Blauw
  Hamam Doek Klassiek Blauw
  € 14,75
 2. Hamam Doek Klassiek Rood
  Hamam Doek Klassiek Rood
  € 14,75
 3. Hamamdoek Luxe Blauw Marine
  Hamamdoek Luxe
  € 26,69
 4. Sauna geur en opgietmiddel Careline 5 liter
  Hamamdoek Sultan
  € 17,79

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Hoe gebruik je een Hamamdoek

De hamamdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en zijn zeer goed uitwasbaar. De hamamdoeken nemen veel vocht op, hierdoor zijn ze erg goed te gebruiken als saunadoek of badhanddoek. U gaat een dagje naar het strand?  Neem dan de hamamdoek mee, deze is zeer geschikt om als strandlaken te gebruiken. Hamamdoeken zijn dun, soepel, licht van gewicht en drogen snel op.

Een hamamdoek is licht van gewicht. Veel lichter dan een gewoon badlaken en neemt minder ruimte in beslag, wat meenemen aanzienlijk vergemakkelijkt. Een hamamdoek is ideaal voor het strand, zwembad of gewoon een als je een dagje uit gaat om er op te kunnen gaan zitten.

Hamamdoeken zijn ook zeer geschikt om te gebruiken voor kleine baby’s. Door het hydrofiel katoen kan je het kindje er goed mee afdrogen of ermee inwikkelen. De hamamdoek is dan ook erg leuk om als kraamcadeau te geven.

Voordelen van een hamamdoek

- De hamamdoeken zijn van een mooie kwaliteit katoen gemaakt.
- De Hamam doeken hebben een weefdessin wat de hamamdoek zeer bijzonder maakt.
- Erg licht in gewicht en makkelijk mee te nemen voor naar het zwembad, sauna, strand of gewoon een dagje uit
- Hamamdoeken nemen veel vocht op
- Hamamdoeken drogen erg snel weer op

 bruine banner

© 2020 Saunaspul.nl