dompelbad-sauna

sauna-dompelbaden

Afkoelen met een dompelbad

Na een saunasessie kun je in het dompelbad heerlijk af te koelen. Zet een dompelbad in de tuin en je kan samen met je thuis sauna een volledige saunagang maken. Vul het dompelbad vol met ijskoud water en u kunt buiten een heerlijke plons nemen in het dompelbad. Heerlijk je lichaam afkoelen na een saunasessie.

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Dompelbaden

Een dompelbad kun je buiten in de tuin neerzetten. Een dompelbad wordt vaak na een saunasessie gebruikt om het lichaam te laten afkoelen. Wil je het gevoel van je lichaam dompelen in ijskoud water ervaren? Koop dan een dompelbad waarin je het hele lichaam in kunt onderdompelen.

Kwaliteit van het dompelbad.

Bij Saunaspul.nl verkopen we uitsluitend eerste kwaliteit dompelbaden. Deze zijn gemaakt van het beste hout zoals kambala hout en lariks hout. Dit zijn niet alleen houtsoorten die mooi zijn, maar bovenal heel duurzaam en uitermate geschikt voor een dompelbad. Een dombelbad aanschaffen van deze houtsoorten is een aanschaf voor jaren. Het vergt weinig onderhout en houtrot is bij deze houtsoorten niet aan de orde.

Effect op je lichaam

In Finland, het land van saunagebruik, werd vroeger na een saunasessie een wak in het ijs gehakt om zich in ijskoud water te dompelen en af te koelen. Tegenwoordig hakken we geen gaten meer in het ijs maar maak je gebruik van een dompelbad. Deze vul je met ijskoud water om te gebruiken na een saunasessie. Met het toevoegen van een saunageur aan het koude water maak je de afkoelsessie helemaal compleet.

De bedoeling van dit ijskoude dompelbad is dat de hoge temperatuur van je lichaam als je de sauna hebt verlaten wordt teruggebracht naar je eigen lichaamstemperatuur. Doordat de lichaamstemperatuur daalt gaat de hartslag omhoog en worden de bloedvaten gestimuleerd en wordt de bloedsomloop bevorderd. Om deze reden kan je een dompel bad ook gebruiken zonder een bezoek aan de sauna.


bruine banner

© 2020 Saunaspul.nl